“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Малиново-боровинкова торта с шоколад

Торта с вкусен крем с малини и боровинки

about 12 - 16 парчета (/парченца)

Difficult 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Малиново-боровинкова торта с шоколад

Пандишпанов блат:

50 г масло
5 бр. яйца (размер M)
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
125 г пшеничено брашно
75 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

500 мл прясно мляко студено
400 г масло
200 г малини
150 г боровинки
10 г червена сладкарска боя
2 пак. крем за сладкиши ванилия Dr.Oetker
6 с.л. пудра захар

Ганаш:

150 г кувертюр тъмен
150 г сметана сладкарска

Украса:

100 г боровинки
50 г малини

preparation

Приготвяне

1

Разбийте яйцата на пухкав крем с миксер на най-висока степен. Добавете ванилената захар, захарта и Финес – аромат лимонови корички и разбивайте още 2 мин. Смесете брашното, бакпулвера и нишестето и ги добавете внимателно към разбитите яйца на два пъти като разбивате на ниска степен. Накрая добавете мекото масло. Разстелете сместа в намаслена форма за торта, покрита с хартия за печене и загладете. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 30 мин. След изпичане извадете и оставете да охлади напълно върху решетка. Отлепете хартията за печене и разрежете блата хоризонтално на три блата.

2

Пълнеж

Разбийте двете пакетчета крем за сладкиши с 500 мл прясно мляко и пудрата захар. Разбийте 400 г масло в отделна купа. Смесете и разбъркайте двата крема с шпатула. Напълнете 4 с.л. от крема в пош с накрайник звезда и оформете малки туфи върху хартия за печене за украса на тортата. Оставете ги в хладилник да се втвърдят. Почистете малините и боровинките. Разпределете малините върху средния блат, като оставите 2 см от ръба на тортата, разпределете около 6 с.л. от крема около свободния ръб и загладете. Оцветете останалия крем с червената сладкарска боя. Напълнете 4 с.л. лъжици от крема в пош с накрайник звезда и оформете малки туфи, оставете ги в хладилника да се охладят. Подредете боровинките върху долния блат, като разстелете 8 с.л. от крема върху тях. Загладете и по края. Подредете блатовете един върху друг – долния с боровинките, върху него – този с малините и накрая поставете горния блат. Намажете го с останалия крем.
 

3

Ганаш

Начупете на дребно кувертюра. Затоплете сладкарска сметана в съд за варене и добавете кувертюра. Разбъркайте, докато се разтопи. Оставете да се охлади до стайна температура, след това излейте в средата на тортата и с внимателно движение избутайте ганаша да се разлее от ръба на тортата. Оставете тортата за поне 2 чаша в хладилник.

4

Украса

 Почистете малините и боровинките. Преди сервиране подредете туфите и плодовете.