за рецептата Лимонова торта с боровинки
230 г | масло (меко) |
250 г | захар |
100 г | кафява захар |
4 бр. | яйца |
1 с.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
360 г | брашно |
1 с.л. | бакпулвер Dr.Oetker |
240 мл | прясно мляко |
2 с.л. | лимонов сок |
2 бр. | лимон (кора) |
240 г | боровинки |
1 с.л. | брашно (за овалване на боровинките) |
1 пак. | Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад |
350 мл | прясно мляко |
70 г | захар |
300 г | масло |
160 мл | сметана (пълномаслена) |
200 г | пудра захар |
4 ч.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
Загрейте фурната до 180°C.
Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20-22 сантиметра. Покрийте дъното с хартия за печене и оставете настрана.
Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, използвайки млякото и захарта. Преместете в купичка и покрийте плътно със свежо фолио. В купа разбийте маслото, прибавете пудрата захар и отново разбийте. При непрекъснато бъркане налейте сметаната и разбийте добре.
Изсипете вече изстиналия пудинг и ванилията към масления крем и разбийте отново. Разделете крема на 3 равни части.
Към прясното мляко добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете настрана.
С кухненски робот или ръчен миксер разбийте маслото, докато стане пухкаво. Добавете двата вида захар и разбъркайте за 2-3 минути. Прибавете яйцата и ванилията и разбийте отново.
В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и изсипете към мокрите съставки.
Разбийте и налейте млякото с лимоновия сок, добавете лимоновата кора и смесете. Разделете сместа на три равни части по около 450 г. и сложете в купи. Към две от тях добавете по 80 г. оваляни в брашно боровинки. Останалите 80 г. пасирайте и добавете към останалото тесто. Разбъркайте, за да се оцвети в лилаво и изсипете трите смеси в подготвените тави. Печете 25 минути, докато сместа стегне и стане златиста. Проверете готовността с дървено шишче.
Извадете и охладете блатовете върху решетка.
В подходяща чиния или поставка за торта сложете един от светлите блатове. Намажете с първата част от крема и поставете лилавия блат. Покрийте с крем и поставете другия светъл блат. Покрийте с последния крем и намажете и страните.
приберете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне кремът. Украсете тортата с пресни боровинки и листа мента.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: