Flag

Лимонова торта с боровинки

10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Сладкиш с ароматни плодове и глазура от Специален пудинг чийзкейк
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
230 гмасло (меко)
250 гзахар
100 гкафява захар
4 бр.яйца
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
360 гбрашно
1 с.л.бакпулвер Dr.Oetker
240 млпрясно мляко
2 с.л.лимонов сок
2 бр.лимон (кора)
240 гборовинки
1 с.л.брашно (за овалване на боровинките)
За крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
350 млпрясно мляко
70 гзахар
300 гмасло
160 млсметана (пълномаслена)
200 гпудра захар
4 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Предварителна подготовка

Загрейте фурната до 180°C. 
 
Намаслете 3 форми за печене с падащо дъно и диаметър 20-22 сантиметра. Покрийте дъното с хартия за печене и оставете настрана.
 

2

За крема

Пригответе пудинга според инструкциите на опаковката, използвайки млякото и захарта. Преместете в купичка и покрийте плътно със свежо фолио. В купа разбийте маслото, прибавете пудрата захар и отново разбийте. При непрекъснато бъркане налейте сметаната и разбийте добре. 

Изсипете вече изстиналия пудинг и ванилията към масления крем и разбийте отново. Разделете крема на 3 равни части.

3

За блатовете

Към прясното мляко добавете лимоновия сок, разбъркайте и оставете настрана. 

С кухненски робот или ръчен миксер разбийте маслото, докато стане пухкаво. Добавете двата вида захар и разбъркайте за 2-3 минути. Прибавете яйцата и ванилията и разбийте отново.

В купа смесете брашното, бакпулвера и солта. Разбъркайте и изсипете към мокрите съставки.

Разбийте и налейте млякото с лимоновия сок, добавете лимоновата кора и смесете. Разделете сместа на три равни части по около 450 г. и сложете в купи. Към две от тях добавете по 80 г. оваляни в брашно боровинки. Останалите 80 г. пасирайте и добавете към останалото тесто. Разбъркайте, за да се оцвети в лилаво и изсипете трите смеси в подготвените тави. Печете 25 минути, докато сместа стегне и стане златиста. Проверете готовността с дървено шишче. 

Извадете и охладете блатовете върху решетка. 

4

Сглобяване на тортата

В подходяща чиния или поставка за торта сложете един от светлите блатове. Намажете с първата част от крема и поставете лилавия блат. Покрийте с крем и поставете другия светъл блат. Покрийте с последния крем и намажете и страните.  
приберете в хладилник за поне 2 часа, за да стегне кремът. Украсете тортата с пресни боровинки и листа мента.