Козуначени венчета с крем

Великденски сладкиш с крем и сочно грозде

12 парчета (/парченца)

Medium 80 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козуначени венчета с крем

Тесто със суха мая за печене:

175 мл прясно мляко
100 г масло
450 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
1 бр. белтъка
1 ч.л. сол

За намазване:

1 бр. жълтъци
1 с.л. прясно мляко

Крем:

1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
200 мл прясно мляко
250 мл сметана сладкарска

Покритие:

400 г грозде без семки
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
250 мл вода
2 с.л. захар

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Загрейте млякото и разтопете маслото в него.

2

Тесто със суха мая

Пресейте брашното, разбъркайте сухата мая в него и добавете останалите продукти. Разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втасва, докато видимо увеличи обема си.

Върху леко набрашнена повърхност разточете тестото и го направете на руло. Нарежете го на 36 равни филийки. От тях оформете 36 тънки рула с дължина около 15 см. От тях сплетете шест мини козуначета на тройна плитка (фиг.1).

Краищата на всяка плитка завийте на венец (фиг.2). Поставете козуначета върху хартия за печене. Оставете ги на топло място, докато втасат отново.

Разбийте жълтъка с млякото и намажете повърхността на плитките.

3

Пълнеж

Докато втасва тестото, пригответе пудинга. Смесете съдържанието на пакетчето със захарта с 6 с.л. от прясното мляко. Останалото мляко и сметаната сложете да заври. Свалете врялото мляко от котлона и към него постепенно прибавете приготвената смес като разбърквате енергично. Сложете отново на тих огън за около минута, докато се сгъсти. Разпределете равномерно топлия пудинг върху втасалите козуначета и оставете отново да втаса. След това печете в средата на предварително загрята фурна около 14 минути на горен и долен нагревател на 200°C или на горещ въздух на 180°C.

След изпичане извадете венчетата заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охлади.

4

Покритие

Измийте зърната грозде и подсушете. Разпределете ги върху сладкишчета. Накиснете желатина в малко вода, за да набъбне (около 5 мин.), добавете останалата вода и захарта и след това го загрейте на водна баня и намажете обилно с него гроздовите зърна. Оставете за известно време на хладно място, докато желатина се втвърди.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни

Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам