“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Козуначен венец с нуга

Специално предложение за ценителите на козунака

about 1 руло (/печиво)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Козуначен венец с нуга

Тесто:

200 г сметана (течна)
50 мл прясно мляко
500 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
75 г захар
about 3 г сол (щипка)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
0,5 ампула есенция ванилия Dr.Oetker
2 бр. яйца

Пълнеж:

200 г лешникова нуга (течен шоколад)
75 г бадеми (филирани)

Допълнително:

about 10 - 20 г масло
25 г бадеми (филирани)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете сметаната и млякото в малък съд, но без да завират. Пресейте брашното в купа, объркайте го добре с маята и добавете затоплената сметанова смес и останалите продукти. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на топло да втаса, докато видимо увеличи обема си.

2

Пълнеж

Затоплете нугата на слаб огън, така че да се размазва лесно. Размесете втасалото тесто върху леко набрашнена повърхност още веднъж за кратко и го разточете на кора с размери около 55 x 30 см. Намажете нугата върху нея и поръсете равномерно бадемите, след което я завийте на руло откъм дългата страна. Поставете рулото като венец в предварително намаслена и поръсена с бадеми плитка форма за кекс (с диаметър 26 см). Покрийте сладкиша с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си. Печете в долната половина на предварително загрята фурна на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух около 30 мин.

След изпичане оставете козуначения венец заоще 10 мин. във формата, след което го извадетеи оставете да се охлади добре върху металнаскара.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация