“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Канелени меденки с джинджифил

Любими коледни сладки с канела

30 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Канелени меденки с джинджифил

Продукти:

1 бр. яйца
1 бр. жълтъци
150 г мед
90 г захар
3 г сол
130 мл олио
450 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
2 пак. захар с канела Dr.Oetker
2 с.л. какао премиум Dr.Oetker
1 ч.л. джинджифил (смлян)

За украса:

200 г пудра захар
1 бр. белтъка
1 пак. цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
1 пак. захарни перли Dr.Oetker
1 пак. захарни конфети Dr.Oetker
1 пак. захарни звезди Dr. Oetker

preparation

Приготвяне

1

Разбийте яйцето и жълтъка с меда, захарта, захарта с канела и солта. Добавете олиото, разбъркайте и добавете брашното, пресято с бакпулвера. Оформете от тестото топка, покрийте с фолио и оставете да почине половин час.

2

Загрейте фурната на 180°С.
Разточете тестото на кора до около 4 мм дебелина и изрежете различни форми с резци за сладки.  Прехвърлете върху тава, застлана с хартия за печене и изпечете за около 20 минути.

3

Изрисувайте, глазирайте и украсете с захарните шрифтове, шоколадовата глазура и захарните украси.
 

 

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация