Flag

Френски десерт с крем

about 10 броя (поничка)
Сложнa
335
Леки кремки от тесто с пълнеж от плодово пюре и червена хрупкава коричка
Апетитни френски топчета с пълнеж от нежен крем и за финал — червена хрупкава коричка. Просто Choux au Craquelin 👩🏻‍🍳 Този десерт е като излязъл от друга планета. А във видео рецептата ни може да видите стъпка по стъпка как да получите правилната структура.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Choux au Craquelin има страхотен вкус и с аромат на лимон. Вместо сок мултивитамини може да използвате лимонов сок за крема и още около 20 г захар.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За крема
1 пак.желатин Dr.Oetker
350 млсок мултивитамин
70 гзахар
0,5 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
3 бр.яйца
175 гмасло меко
За коричката
40 гмасло меко
50 гкафява захар или тръстикова
50 гбрашно тип 405
3 гсол
1 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
За тестото
125 млпрясно мляко (3.5% масленост)
125 млвода
1 щипкасол
100 гмасло
200 гбрашно тип 405
5 бр.яйца
За плодовото пюре
150 гплодове например манго, банан, папая, ягода, боровинка
1 ч.л.захар
7 гжелатин Dr.Oetker
20 гбял шоколад настърган
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Подготовка

Пригответе блендер, три поша и тава за печене (Ø 8 см). Постелете тавата с хартия за печене.

2

За крема

Изсипете в тенджера сока мултивитамин, захарта, лимонената киселина и яйцата, след това загрейте получената смес до около 80°C, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти леко. Свалете от котлона и разбъркайте готовия желатин. Оставете да се охлади за около 15 мин. Добавете маслото и пасирайте с ръчен пасатор. Оставете крема да се охлади поне 2 часа.

3

За тестото

Разбийте маслото и захарта с ръчен миксер, докато станат светли и кремообразни. Разбъркайте брашното, солта и червената боя за храна. Разточете тънко полученото тесто между два листа хартия за печене и замразете.

4

За тестото

В малка тенджера изсипете млякото, водата, солта и маслото. Оставете сместа да ври на средно силен огън. Разбъркайте енергично брашното и запържете задушеното тесто на среден огън, като разбърквате (около 6 мин), докато на дъното на съда се образува бял слой. Изсипете тестото в купа за смесване и го оставете да се охлади за около 10 мин.


Загрейте фурната.


След това постепенно разбъркайте яйцата в тестото, като използвате приставките за разбиване на ръчния миксер. Изсипете сместа в хартиен пош с кръгла дюза и изсипете тестените блатове (ø 6,5 см) върху тава, покрита с хартия за печене.


С формичка изрежете кръгчетата червено тесто (ø 8 см) и ги наредете върху блата. Притиснете леко. Печете заливката във фурната на средния рафт за приблизително 35–40 мин. (Имайте предвид обаче да не отваряте вратата на фурната преди края на времето за печене, в противен случай слоят ще се напука).


Извадете и оставете да изстине.

5

За плодовото пюре

Измийте и подсушете подбраните плодове. Ако е необходимо, ги почистете, след това ги нарежете на кубчета и пасирайте с блендер на ситно със захарта във висок съд. Отделете част от тях за гарнитура.


Разбъркайте крема със сока мултивитамин до гладкост и напълнете пош с готовата смес. С помощта на малкия си пръст внимателно пробийте дупка в изпеченото топче. Плодовото пюре се шприцова отдолу. След това шприцовайте и крема със сок мултивитамин, също отдолу. Шприцовайте малко крем върху коричката. Украсете с останалите плодове и шоколадови стърготини и охладете до готовност за сервиране.

Съвет за рецептата

  • Choux au Craquelin има страхотен вкус и с аромат на лимон. Вместо сок мултивитамини може да използвате лимонов сок за крема и още около 20 г захар.