“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Дребни сладки „Шах” и „Охлюв”

Шарени, забавни и..вкусни сладки

about 10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Дребни сладки „Шах” и „Охлюв”

Тесто:

250 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
150 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
0,5 ампула есенция ром Dr.Oetker
1 бр. яйца
1 г масло

Допълнително:

15 г какао Dr.Oetker
15 г захар
1 с.л. прясно мляко

За намазване:

1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Върху набрашнена повърхност разточете тестото на квадрат с размери 30 х 30 см и го нарежете на напречно 6 ленти с широчина около 5 см.

Разбъркайте какаото, млякото и захарта и омесете в половината тесто. В домакинско фолио увийте двете теста по отделно и ги оставете около 30 мин. на хладно.

2

Сладки „Охлюв"

Разточете какаовото и бялото тесто на две правоъгълни кори с размери 30 см х 15 см. Намажете една кора с белтък и поставете другата отгоре, намажете и нея. Навийте на руло и оставете в хладилника за кратко, за да стегне. След това нарежете на филийки с размери 0.5 см и подредете в застланата с хартия за печене тава. Вижте как тук.

3

Сладки „Шах"

От двата вида тесто разточете по две кори с дебелина 1 см. От всяка кора изрежете по 9 ленти с дължина 15 см. Останалата част от бялото и какаовото тесто разточете отново, за да се получат две кори с размери 15 см х 13 см. Намажете лентите с разбит белтък и ги подредете шахматно върху тъмната и светлата кора от тесто и ги увийте в тях. Опаковайте получените рула добре в домакинско фолио и оставете за около час в хладилника. След това нарежете рулата на филийки с размери 0.5 см и ги подредете в застлана с хартия за печене тава. Печете около 12 мин. в предварително загрята фурна на 200 °C при горен и долен нагревател или на 180 ° C при горещ въздух.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация