“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Домашна торта с крем

Коледна рецепта с пудинг с Лора и Стоян

16 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Домашна торта с крем

За блата:

260 г брашно
120 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
6 бр. яйца
360 г захар
250 г масло
2 пак. бакпулвер Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker

За крема:

300 г масло
180 г захар
1 ч.л. есенция ванилия Dr.Oetker
30 мл ликьор портокалов
1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта
1 л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

За блата

Яйцата и половината от захарта се разбиват с миксер. Останалата захар се разбива с маслото. Разбитите масло и яйца се смесват.
Брашното, нишестето и бакпулверът се пресяват в купа. Прибавят се портокаловите корички и се разбърква. Изсипва се при сместа с маслото и яйцата и се разбива с миксер.
Тестото за блата се прехвърля във форма за кейк с махащо се дъно, покрита с хартия за печене. Пече се 40 минути в загрята на 170 градуса фурна с вентилатор. 
Блатът се изважда от формата и се оставя да се охлади. 

2

За крема

Пудингът се сварява с млякото и 130 грама от захарта, докато се сгъсти. Покрива се с фолио за свежо съхранение, за да не образува кора, и се оставя да се охлади.
Маслото се разбива на крем с останалата захар, портокаловия ликьор и ваниловата есенция. Към него, лъжица по лъжица и при постоянно разбиване, се добавя охладеният пудинг.
Студеният блат се разрязва хоризонтално на 3 блата. Първият се поставя върху тортена чиния и се намазва с една трета от крема. 
Отгоре се слага вторият блат и се намазва с половината от останалия крем.
Слага се и последният блат, който се намазва с останалия крем.

3

Тортата се декорира и се прибира в хладилник за поне 4 часа.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация