Бутер звездички със сьомга

Бутер банички със сьомга, кашкавал, сметана и подправки

about 8 - 10 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Бутер звездички със сьомга

Für das Backblech (40 x 30 cm):

Продукти:

3 с.л. вода
3 с.л. прясно мляко
50 г кашкавал (настърган)
1 пак. многолистно тесто (бутер)

Плънка:

200 г сьомга (филе от сьомга)
1 бр. моркови
1 бр. лук (праз)
1 бр. целина (1 малка глава целина)
1 бр. лук (1 червен лук)
20 г краве масло
100 мл бульон (зеленчуков)
200 г сметана (течна готварска сметана)
2 ч.л. Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
about 5 г сол
about 5 г пипер (прясно смлян черен пипер )
1 бр. лимони (настърганa кора от един лимон)
about 10 г копър (2 с.л. накълцан копър)
about 10 г магданоз (2 с.л. накълцан магданоз)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Размразете многолистното тесто според указанието на опаковката и изрежете 16-20 бр. големи звезди (Ø 13 cm). От вътрешността на ½ от тях изрежете по-малки звездички (Ø 8 cm). В застлана с хартия за печене тава наредете целите звезди, навлажнете ги с вода и притиснете леко върху тях „рамката” от останалите, накрая наредете в тавата и малките звездички. Намажете всички форми с мляко и ги поръсете с кашкавал. Печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C на горен и долен нагревател или на 180°C на горещ въздух за около 22 мин. След изпичане изтеглете звездичките заедно с хартията за печене върху метална скара.

2

Плънка

Измийте филето от сьомга под течаща вода, оставете да се отцеди и нарежете на кубчета около 2 x 2 cm. Почистете, измийте и подсушете морковите, целината и праза и ги нарежете на тънки филийки. Обелете и нарежете на кубчета и лука. Загрейте маслото в тенджера, задушете в него лука и зеленчуците, залейте получената смес с бульона и оставете да поври за кратко. Объркайте сметаната с Густина, добавете ги към сместа и я оставете да поври, докато се сгъсти. Накрая добавете сьомгата и оставете да ври около 5 мин. на слаб огън до готовност. Подправете получената плънка със сол, черен пипер, лимонена кора, магданоз и копър. Разпределете плънката в получените звездички/кошнички от бутертесто, сложете за капаче малките звезди и сервирайте.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: