Flag

Брауни торта с малини

10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
90
Без глутен с бадемово брашно, а вместо захар - с еритрол.
Брауни блатовете за тази торта са без глутен, защото са приготвени от бадемово брашно. За да е по-лека, вместо захар се използва еритритол. Ако все пак държите на традиционната захар, в края на рецептата ще откриете как да замените еритритол. Незаменимият какаов вкус обаче е постигнат с какао пре...
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image
Прибори
Брауни блатове
форма за торта
форма за торта

Състав

Брауни блатове
200 гмасло
200 гтъмен шоколад (75%)
3 бр.яйца
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker
1 щипкасол
120 гбадемово брашно
30 гкакао Dr.Oetker
160 геритритол
Малиновото кули
300 гмалини (пресни или замразени)
2 с.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
2 с.л.лимонов сок (прясно изцеден)
1 пак.желатин Dr.Oetker
30 млвода (студена)
40 геритритол
За крема с маскарпоне
300 гмаскарпоне
200 млсметана
2 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker
2 пак.желатин Dr.Oetker
40 млвода (студена)
60 геритритол
Шоколадов крем за измазване на тортата
250 гмаскарпоне
120 гмасло
100 гтъмен шоколад (75%)
30 гкакао Dr.Oetker
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
40 геритритол
За декориране
100 гмалини (свежи)
5 бр.мента
1 бр.канела
1 бр.звезден анасон
1 ч.л.еритритол
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Брауни блатове

Разтопете на водна баня маслото и тъмния шоколад и охладете за 2-3 минути. Добавете еритритола, есенцията ванилия. Разбийте в сместа едно по едно яйцата до пълното им усвояване. 


Отделно смесете бадемовото брашно, какаото и солта и ги разбъркайте в шоколадовата смес  до хомогенност. Разпределете тестото по равно в двете форми, застлани с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна до 180°С или 160°С с вентилатор около 45 минути. Извадете от фурната и оставете готовите блатове да охладят за поне 4 часа.

2

Малиново кули

Накиснете желатина в студената вода за 5-10 минути. Поръсете малините със захарта и царевичното нишесте в тенджера и ги сложете да кипнат заедно с лимоновия сок. Оставете да къкрят 4-5 минути на ниска температура, като разбърквате до сгъстяване. Отстранете от огъня и оставете за 1 минута да се охлади. 


Добавете набъбналия желатин и разбъркайте до пълното му разтваряне. Оставете да се охлади до стайна температура и прехвърлете в формата с ринг, предварително застлана с фолио за свежо съхранение. Оставете да стегне за 2 часа в хладилника или за 20-30 минути във фризера.

3

Крем с маскарпоне

Накиснете желатина за 5-10 минути в студена вода. В голяма купа разбийте маскарпонето, еритритола, млечната сметана и есенцията ванилията до гладък крем с миксер на средна скорост. Разтворете желатина на водна баня, като внимавате да не кипне. Разбъркайте 2 с.л. от крема към желатина, за да се уеднакви температурата и прибавете към останалите крем, като разбивате с миксер на ниска степен до пълното му усвояване. Разпределете крема по равно в два големи поша с кръгъл накрайник. 

4

Шоколадов крем за измазване на тортата

Непосредствено преди да сглобите тортата пригответе глазурата. Разтопете шоколада на водна баня и охладете до стайна температура. Разбийте мекото масло, есенцията ванилията, какаото и еритритола до пухкава маса с миксер на средна скорост. Добавете на части крема сиренето и разбивайте, докато се усвои. Накрая разбийте разтопения шоколад до пухкав крем. Прехвърлете в голям пош с кръгъл накрайник.

5

Сглобяване на тортата

Поставете първия блат върху тортена чиния. Фиксирайте с ринга на формата, като покрийте стените му с хартия за печене. Нанесете първата половина от крема с маскарпоне и заравнете. 


Освободете малиновото кули от ринга и свежото фолио, и поставете по средата на покрития с крем блат. Запълнете около и върху малиновото кули с втората половина от крема и заравнете. Поставете отгоре втория блат, с дъното нагоре, покрийте с фолио за свежо съхранение и оставете в хладилника да стяга за поне 6 часа или за през нощта.


Освободете готовата торта от ринга и отлепете хартията за печене от страните. Измажете всички страни и повърхността на тортата с шоколадовия крем и заравнете с широк куненски нож. Оставете в хладилника за 20-ина минути да стегне шоколадовият крем. 


Украсете със свежи малини и свежи зелени  листа, пръчици канела и звездички анасон и поръсете леко с пудра захар. 


Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Десерти с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook