Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Шампанско-изненада

Уникален празничен десерт

около 8 порции /дози

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Шампанско-изненада

Червено желе: :

1 пак. желатин Dr.Oetker
200 мл вода
200 мл шампанско червено/ червено вино
80 г захар

Бяло желе: :

1 пак. желатин Dr.Oetker
200 мл вода
80 г захар
200 мл шампанско / бяло вино

Допълнително:

1 бр. ябълкa

Приготвяне

Приготвяне

1

Приготвяне:

Червеното и бялото желе се приготвят отделно:

Накиснете желатина във водата и го оставете за около 5 мин. да набъбне, след което прибавете захарта и го загрейте при постоянно бъркане на водна баня, докато се разтвори изцяло. Не го оставяйте да кипне! Добавете 4-5 с. л. от шампанското/ виното в разтворения желатин, объркайте добре и след това смесете постепенно с останалото количество. Излейте сместа в чаши за шампанско и ги оставете за поне 2 часа в хладилника.

Пригответе и бялото желе по гореописания начин, допълнете чашите и ги оставете в хладилник до окончателно втвърдяване (поне още 2 часа).

Преди поднасяне обелете и почистете ябълката и изрежете от нея подходящи мотиви. С плосък, широк нож разрежете желетата в дълбочина и пъхнете ябълките.