Бисквитки на сайта на Dr.Oetker

 

Използвайки нашия сайт, се съгласявате, да използваме „бисквитки“, за да подобряваме информацията в него. Може да ги премахнете ръчно. Повече информация тук.

Кекс с шамфъстък и аромат на лимон

Лек и ароматен лимонов сладкиш с бадеми и шамфъстък

18 парчета /парченца

лесно става 20 Минути

Съставки

Съставки

за рецептата Кекс с шамфъстък и аромат на лимон

Кексово тесто:

250 г масло
250 г захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
5 г сол
1 бр. лайм (сока)
4 бр. яйца
200 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
50 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 г бадеми (смлени)
50 г шамфъстък (счукан)

Сиропиране:

80 мл сок от лайм (около 3 лайма)
60 г захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 бр. звезден анасон

Украса:

1 пак. глазура лимон Dr.Oetker
25 г шамфъстък (счукан)

форма за кекс

Приготвяне

Приготвяне

1

Кексово тесто

Разбийте маслото с миксер на крем. Добавете постепенно захарта, Финес – аромат лимонови корички, солта и сока от лайм и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и царевичното нишесте. Добавете към маслената смес. На два пъти добавете като разбъркате счуканите шамфъстък и бадемина ниска скорост. Разстелете тестото в правоъгълна форма за кекс, предварително намазнена и набрашнена. Печете 55 минути в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.

2

Сиропиране

Смесете захарта, бурбонска ванилова захар, анасона и лимоновия сок о ставете да кипне. След това извадете анасона. С помощта на дървена клечка надупчете многократно изпечения кекс и полейте с получения сироп. Оставете кекса във формата за 10 мин. След това го извадете от формата върху метална скара да се охлади.

3

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.

4

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.

5

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте кекса. С помощта на нож загладете горната част на кекса и оставете да се стича глазурата отстрани. Поръсете с бадеми и шамфъстък. По желание украсете с фигурки или захарна украса.