Разбийте жълтъците. Към тях постепенно добавете захарта, млякото, ваниловата есенция и рома. Сипете сместа в касерола и варете на водна баня за около 5-6 минути, като разбивате непрекъснато с миксер на бавни обороти. Оставете да се охлади.
Намаслете и набрашнете форма за кекс (диаметър 22 см) и загрейте фурната на 180 °C на долен и горен нагревател или на 160 °C с включен вентилатор.
Смесете брашното с нишестето, бакпулвера и пудрата захар. Добавете останалите съставки заедно с яйчения ликьор и разбийте с миксер на най-високата степен за поне 1 минута, докато се получи пухкава консистенция.
Изсипете тестото във формата и печете около 60 минути. Оставете сладкиша да се охлади за още 10 минути, след което го обърнете, махнете тавата внимателно и го оставете да изстине.
Поръсете с пудра захар по желание и сервирайте.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене