Смесете сухите съставки, без банановия чипс. Меда и маслото затоплете на котлона, докато маслото се стопи. Изсипете ги върху сухите продукти и разбъркайте много добре.
Изсипете сместа върху тава постлана с хартия за печене. Печете на ниска температура около 160°С за 20-25 минути.
Като извадите гранолата от фурната прибавете и начупения бананов чипс, разбъркайте. Приберете в голям стъклен буркан за съхранение.
За да приготвите вкусните бурканчета, разбийте съдържанието на пакетчето Крем Оле банан и шоколад и разпределете на дъното на четири бурканчета, след това поставете 2-3 с.л. от шоколадовата гранола, 1 ч.л. лъжичка шоколадов ликьор, резанчета банан. Редувайте, докато се напълнят бурканчетата.
Гарнирайте със прясно разбита сметана, банани и боровинки.
Свързани рецепти
Десерти
Десерти
Десерти