Flag

Еклери на фурна с яйчен ликьор

about 10 броя (поничка)
Средно ниво на сложност
60
Тези въздушни и деликатни еклерчета имат прекрасен вкус на ванилия и яйчен ликьор.
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Als Alternative zum Eierlikör kann auch Milch verwendet werden. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
200 млвода
0,5 ч.л.сол
1 с.л.захар
50 гмасло
100 гбрашно
3 бр.яйца
За крема
3 бр.жълтъци
75 гзахар
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
25 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
250 млпрясно мляко
60 млликьор яйчен
125 млсметана пълномаслена
За декорация
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
10 - 20 бр.мини шоколадови яйца
10 бр.Шоколадови зайчета
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Загрейте фурната и застелете тава с хартия за печене.

Температура на фурна с горно и долно нагряване: 180 °C

Температура на фурна с вентилатор: 160 °C

2

Приготвяне на тестото

Сложете водата, солта, захарта и маслото да заврят в малък тиган.
Намалете топлината и добавете цялото брашно наведнъж. Разбъркайте с дървена лъжица, докато тестото стане на топка и стане лъскаво, оставяйки лек слой на дъното на тигана. Оставете леко да се охлади в купа за тесто. Разбийте яйцата и ги добавете към тестото на 3 части, като разбърквате след всяко с дървена лъжица, за да получите меко, гладко тесто. Поставете тестото в пош със звездообразен накрайник и с него нарисувайте кръгчета (⌀ 6 cm) върху подготвената тава за печене. Изпече ги за около 30 минути.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 30 Minutes


Извадете ги от фурната и ги оставете да изстинат.

3

Приготвяне на крема

Жълтъците, есенцията ванилия и захарта се разбъркват добре в купа до получаване на белезникав крем. Прибавете нишестето, яйчения ликьор и около ¼ от млякото. Сложете останалото мляко да заври. Изсипете бавно млякото в яйчената смес, като разбърквате и след това върнете на котлона. Оставете сместа да заври при непрекъснато бъркане. Щом кремът стане гъст, свалете го от котлона и продължете да бъркате. Изсипете го през цедка в купа и го покрийте с фолио. Оставете да изстине.


Разбъркайте яйчения крем до гладкост, разбийте сметаната до получаване на твърда смес и след това внимателно я добавете към крема.

4

Декориране

Пригответе глазурата според указанията на опаковката. Разрежете еклерите хоризонтално с нож. Изсипете от крема върху основата с пош със звездообразен накрайник и поставете "капака" отгоре. Покрийте еклерите с глазурата и ги украсете с великденските декорации.

Съвет за рецептата

  • Als Alternative zum Eierlikör kann auch Milch verwendet werden.