“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Загряване на фурната за печене

Полезен съвет

Повечето нови модели фурни за печене имат функция както за загряване на горен и долен нагревател, така и функция горещ въздух. В зависимост от вида печиво и указанията в дадена рецепта са подходящи различни начини на печене.
Следните печива се изпичат най-добре при:
1

Включени горен и долен нагревател

- мъфини (при печене на горещ въздух могат да се деформират от струята горещ въздух)
- пандишпанов блат за руло(при печене на горещ въздух ще стане трошлив и сух и няма да може да се навие)
- пандишпанови блатове (при печене на горещ въздух се образува един „захарен слой" на повърхността. Той може внимателно да се изреже.)
2

При включена функция горещ въздух

- eклери - стават хрупкави, бухват и не е необходимо след изпичането да се срязват
- cладки - могат да се пекат няколко тави едновременно на различните нива във фурната
При останалите печива (напр. кексово тесто, тесто с мая) изборът на загряване на фурната е от голямо значение. Основен принцип при печене на горещ въздух е, че фурната се загрява с около 20° по-ниска температура отколкото при печене на горен и долен нагревател, тъй като при този тип загряване топлината се разпределя по различен начин.