“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Уникална празнична торта

Най-вкусната и оригинална празнична торта -бърза и лесна

Най-вкусната и оригинална празнична торта се приготвя изключително лесно, стига да я приготвяте с ентусиазъм и удоволствие.
За да Ви убедим, че е лесно и не е нужно да имате дълъг кулинарен опит в творчеството на торти, ще споделим няколко съвети и хитринки от кухнята на Dr. Oetker.
1

Блатове за торта

Приготвянето на сместа за блатовете е един от най-важните етапи от начинанието. Важно е да спазите грамажите и пропорциите на продуктите за блата, тъй като малко отклонение би могло да направи блата по-ронлив, по-сух или не достатъчно сладък например.
За пухкав блат винаги пресявайте брашното, заедно с бакпулвера и какаото (според рецептата). Така съставките ще се смесят и разпределят добре. За още по-фина структура може да замените част от брашното (напр. 50 г) с фино царевично нишесте Густин Dr. Oetker и според някои рецепти, може да заместите дори с пакетче пудинг.
Не ограничавайте въображението си що се отнася ароматизирането на блата. Например за блат на една торта е достатъчна една ампула есенция Dr. Oetker или пакетче ванилена захар Dr. Oetker.
Смлени орехи, лешници, бадеми или други тежки, твърди съставки добавете най-накрая и не ги разбъркайте продължително време, тъй като маслото от ядките може да направи блата твърд, а плодовете – да се разпаднат.
2

Форма за печене

Готовата смес разпределете в предварително намаслена форма. Използвайте мек маргарин или масло за намасляването, а не олио, защото то ще се стече по стените и няма да предотврати залепването на печивото по формата.
При форми за торти с ринг намаслете само дъното, за да може печивото да се задържи на ръба на формата и да не се свлече.
За да се извади по-лесно печивото, може да поръсите формата с брашно, ситни трохи, смлени орехи или ядки и чрез потупване и завъртане да ги разпределите равномерно.
3

Печене

Печете блатове за торта винаги в предварително загрята фурна, като според рецептата и вида печиво можете да изберете функция на печене при горен и долен нагревател или на горещ въздух. Ако обаче блатът е пандишпанов, не го печете на горещ въздух, тъй като може да стане трошлив и сух и на повърхността му ще се образува „захарен слой". Боднете с дървена пръчица блата и ако няма полепнали трохи по нея, значи е изпечен.
4

Хоризонтално срязване на тортен блат

Блатът може да се раздели на пластове с конец или голям нож. За да станат слоевете с еднаква дебелина, срежете с върха на ножа като очертание около 1 см навътре от стената на блата. Поставете конеца в разреза, кръстосайте краищата му и издърпайте плавно, при което блатът се разрязва равномерно. Колкото по-дълго е престоял блатът след изпичане, толкова по-лесно се разрязва. За да не се разчупи блатът при преместването, използвайте лист хартия за печене като подгънете предния ръб на хартията за печене и я прокарайте под блата, избутвайки горния блат върху хартията.
5

Пълнеж и гарниране на торта

За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри и мармалади, пудингово маслени и сметанови кремове.
Ако искате да спестите времето за варене и охлаждане и така да Ви остане повече време за украсяването на тортата, може да използвате Крем за сладкиши ванилия или шоколад Dr. Oetker или Сладкарски крем сметана Dr. Oetker.
След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.
6

Украсяване на торта и сладкиши

Дойде моментът за вдъхновение и въображение. За да осъществите по-лесно и най-смелите си идеи Dr. Oetker Ви предлага няколко нови продукти. С финия марципан Dr. Oetker покрийте тортата и оформете красиви коледни фигурки. Със сладкарските цветове Dr. Oekter оцветете крема на тортата, коледните фигурки и дори блатовете. Надпишете коледното пожелание със захарните шрифтове Dr. Oetker. Четирите украси за сладкиши и захарните конфети ще направят тортата още по-празнична.