Уникална празнична торта

Най-вкусната и оригинална празнична торта -бърза и лесна

Най-вкусната и оригинална празнична торта се приготвя изключително лесно, стига да я приготвяте с ентусиазъм и удоволствие.
За да Ви убедим, че е лесно и не е нужно да имате дълъг кулинарен опит в творчеството на торти, ще споделим няколко съвети и хитринки от кухнята на Dr. Oetker.
1

Блатове за торта

Приготвянето на сместа за блатовете е един от най-важните етапи от начинанието. Важно е да спазите грамажите и пропорциите на продуктите за блата, тъй като малко отклонение би могло да направи блата по-ронлив, по-сух или не достатъчно сладък например.
За пухкав блат винаги пресявайте брашното, заедно с бакпулвера и какаото (според рецептата). Така съставките ще се смесят и разпределят добре. За още по-фина структура може да замените част от брашното (напр. 50 г) с фино царевично нишесте Густин Dr. Oetker и според някои рецепти, може да заместите дори с пакетче пудинг.
Не ограничавайте въображението си що се отнася ароматизирането на блата. Например за блат на една торта е достатъчна една ампула есенция Dr. Oetker или пакетче ванилена захар Dr. Oetker.
Смлени орехи, лешници, бадеми или други тежки, твърди съставки добавете най-накрая и не ги разбъркайте продължително време, тъй като маслото от ядките може да направи блата твърд, а плодовете – да се разпаднат.
2

Форма за печене

Готовата смес разпределете в предварително намаслена форма. Използвайте мек маргарин или масло за намасляването, а не олио, защото то ще се стече по стените и няма да предотврати залепването на печивото по формата.
При форми за торти с ринг намаслете само дъното, за да може печивото да се задържи на ръба на формата и да не се свлече.
За да се извади по-лесно печивото, може да поръсите формата с брашно, ситни трохи, смлени орехи или ядки и чрез потупване и завъртане да ги разпределите равномерно.
3

Печене

Печете блатове за торта винаги в предварително загрята фурна, като според рецептата и вида печиво можете да изберете функция на печене при горен и долен нагревател или на горещ въздух. Ако обаче блатът е пандишпанов, не го печете на горещ въздух, тъй като може да стане трошлив и сух и на повърхността му ще се образува „захарен слой". Боднете с дървена пръчица блата и ако няма полепнали трохи по нея, значи е изпечен.
4

Хоризонтално срязване на тортен блат

Блатът може да се раздели на пластове с конец или голям нож. За да станат слоевете с еднаква дебелина, срежете с върха на ножа като очертание около 1 см навътре от стената на блата. Поставете конеца в разреза, кръстосайте краищата му и издърпайте плавно, при което блатът се разрязва равномерно. Колкото по-дълго е престоял блатът след изпичане, толкова по-лесно се разрязва. За да не се разчупи блатът при преместването, използвайте лист хартия за печене като подгънете предния ръб на хартията за печене и я прокарайте под блата, избутвайки горния блат върху хартията.
5

Пълнеж и гарниране на торта

За пълнеж на сладкиши или торти най-подходящи са конфитюри и мармалади, пудингово маслени и сметанови кремове.
Ако искате да спестите времето за варене и охлаждане и така да Ви остане повече време за украсяването на тортата, може да използвате Крем за сладкиши ванилия или шоколад Dr. Oetker или Сладкарски крем сметана Dr. Oetker.
След като блатовете са намазани с крем и са сглобени, продължете с намазването на сладкиша от страни и отгоре. Първо намажете тънък слой крем върху повърхността и страните, за да се загладят трохите, след това разпределете останалия крем. За равномерното разпределение на крема по краищата най-добре да използвайте нож.
6

Украсяване на торта и сладкиши

Дойде моментът за вдъхновение и въображение. За да осъществите по-лесно и най-смелите си идеи Dr. Oetker Ви предлага няколко нови продукти. С финия марципан Dr. Oetker покрийте тортата и оформете красиви коледни фигурки. Със сладкарските цветове Dr. Oekter оцветете крема на тортата, коледните фигурки и дори блатовете. Надпишете коледното пожелание със захарните шрифтове Dr. Oetker. Четирите украси за сладкиши и захарните конфети ще направят тортата още по-празнична.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: