“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Сплитане на петорна плитка

“Петорна”плетка за козунак

Сплитането е класически детайл при приготвянето на козунаци. Освен, че допринася за външния вид на печивото, сплитането обогатява козунака в аеро усещане.
Любимата ни “Петорна”плетка. Ето и как да я направите, стъпка по стъпка:
1

Петорна плитка

Пригответе си от тестото 5 фитила.
2
Свържете фитилите в единия край. (Фиг. 1)
3
Започваме сплитане с един от крайните фитили. (Фиг. 2) Първият фитил минава посока останалите фитили на шахмат, като се започва отгоре и самият фитил свършва под петия фитил.
4
След като сме завършили сплитането на първия фитил, започваме от другата страна с т.нар. 5ти фитил. По същия начин, както направихме с първия фитил, на шахмат като започваме отгоре.
5
Продължаваме сплитането с фитил номер 2.
6
Сплитаме наобратно с фитил номер 4.
7
След като сме оплели фитилите, подпетваме края на плитката и пренасяме в тавата, която е предварително намазана с мазнина и преготвена с готварска хартия.
8
След като сплетеното тесто е нанесено в тавата, намажете с четка разбито яйце, за да се опече по-добре и да има златиста коричка.