Сляпо печене на ронливо маслено тесто

Тесто

Блатът от ронливо тесто трябва да се запече предварително, ако отгоре ще се залива със студена плънка като крем, плодове или сочен пълнеж. Тогава блатът остава хрупкав и не се напоява със сочния пълнеж.
Предварително изпечете само блата-основа във формата за торти. Защото ако печете основата заедно края на блата без пълнеж, той ще свлече по ръба и ще образува дебела издутина. Краищата на тестото се добавят едва, след като формата за тортата се поохлади леко.
Тесто, върху което след това ще се поставя студен пълнеж (крем, плодове) и сочен пълнеж, трябва да се пекат по метода „сляпо печене".
Подредете плътно една до друга формите за тарталети за полагане на тестото. Положете разточеното ронливо тесто внимателно над формите. Леко притиснете тестото във формите. Прекарайте точилката над формичките, притискайки ръбовете. Отрежете тестото с нож около формичките.
След това набодете основата на тестото с вилицата на колкото се може повече места, за да не се образуват въздушни балони при печене.
Напълнете формата със сух грах или зрял фасул, след което поставете да се пече – така блатът ще остане плосък и краищата няма да се свлекат.
За „сляпото печене" на ронливо тесто в корабовидни форми може да поставите върху тестото друга корабовидна формичка, намазана от вън с маргарин или масло.

Печене на ронливо тесто

Печете ронливото тесто според указанията в рецептата. Като се изпече тестото, го отделете веднага от формата/тавата или го изтеглете с хартията за печене и поставете върху равна повърхност. Блатът от ронливо тесто, изпечен във форма за торти, трябва да се отдели от дъното на формата, но да се остави да изстине върху него, за да не се деформира.
Оставете сладкиша да се охлади върху формата за торти или върху кухненската скара. Той трябва да е положен на гладка повърхност, за да не се деформира. Прясно изпеченото, топло ронливо тесто е меко и става хрупкаво и трошливо, едва след като се охлади.

Приготвяне на тесто с продуктите

Рабъркайте всички продукти с миксера с куки за тесто първо на ниска степен, след това на висока, докато се получи гладко тесто. Продължете приготовлението според рецептата.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: