“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Шоколадови къдрици и чипс

Пригответе лесно шоколадови поръски

Разтопете натрошения на ситно шоколад или кувертюр на водна баня при слаб огън (1). Разстелете го равномерно в предварително приготвена кръгла тавичка (2). Изчакайте го да започне да се втвърдява, но не напълно. С шпатула с възможно най-малък ъгъл настържете равномерни еднакви шоколадови стружки и къдрици от шоколадовата платка (3,4). Шоколадът не трябва да е напълно втвърден, защото ще почнат да се чупят и ронят.
За да получите шоколадов чипс, вземете белачка и от парченце добре охладен шоколад настържете шоколадов чипс.
Използвайте шпатула или нож, за да преместите шоколадовия чипс или къдрици. Не ги хващайте с ръце, тъй като са крехки и могат да се счупят.