Flag

Шоколадова глазура

Вижте как да направите истинска бляскава шоколадова глазура за всяка торта
Picture - Küvertüre hacken DSC6569 бг

Натрошете на ситно шоколад. 


Picture - Kuvertüre Butter Topf schmelzen-3841 ret бг

Разтопете го на вода баня на слаб огън с малко олио или масло. Добавянето на мазнина прави глазурата по бляскава, а рязането - по-лесно.


Съотношението, което трябва да спазите,  е следното - към 100 г шоколад добавете 1 ч.л олио или 25 г кокосово масло. 


Picture - Fondant-Torte aprikotieren DSC7393 ausschnitt бг

За да стане равна и абсолютно гладка повърхността на глазурата върху тортата, я намажете преди това с прецеден гладък конфитюр.


Picture - Torte Kuvertüre Palette Handling DSC7503 бг
Picture - Torte Kuvertüre Palette Handling DSC7521 бг
Picture - Torte Kuvertüre Palette Handling DSC7525 бг

Залейте тортата с разтопения шоколад, наклонете я леко на всички страни, за да може шоколадът да покрие хубаво цялата торта и след това леко я загладете с дълъг нож. 

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker