“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Проба за желиране

Полезен съвет

Проба за желиране показва, дали приготвената плодова маса ще се втвърди , т.е желира достатъчно след като се охлади. За тази цел сложете 1-2 чаени лъжици от приготвената гореща смес в чинийка, охладена предварително в хладилник. Ако сместа се сгъсти, съответно втвърди, тогава и останалата част от конфитюра, мармалада или желето ще се втвърди в бурканите.
Ако желаете по-голяма твърдост, просто разбъркайте в още горещата смес едно пакетче Лимонена киселина на Dr.Oetker, направете още веднъж проба за желиране и тогава разсипете в бурканите. Процесът на желиране в бурканите може да продължи една седмица дори повече.