“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Пандишпаново руло

Лесно руло от пандишпаново тесто

Веднага след като извадите пандишпановия блат от фурната отделете краищата му от тавата с помощта на нож. Вдигнете пандишпана с помощта на хартията за печене и го обърнете върху друг лист хартия за печене, поръсен със захар или директно върху работния плот.
Ако в тестото има жълтъци, например 4 яйца и един жълтък, не е необходимо изпеченият блат да се навива веднага, защото няма опасност, след като се охлади, да се счупи. Отлепете хартията за печене едва, когато пандишпанът се охлади. Така влажността и заедно с това еластичността в печивото се запазва.
Според рецептата намажете с конфитюр, сметана или крем и навийте пандишпановия блат равномерно в руло.
a) Пандишпаново руло "с коричка" може да се сервира, като просто се поръси с какао (без захар) или пудра;
б) За да се премахне „коричката" върху рулото и да придобие по-добър вид, пандишпанът се обръща направо върху добре почистен работен плот. Образуваната плътна коричка се залепя за плота и при навиването остава на плота. Пандишпановото руло „без коричка" може да глазирате с конфитюр.