Основните съвети за печене на дребни сладки

Полезни съвети и трикчета

1

1. Заместване на съставки

Препоръчваме да се придържате към точните съставки на рецептите на сайта Dr.Oetker, защото те са изпробвани в кухнята на Dr.Oekter. Често заменянето с подобни или техни заместители води до несполучлив резултат. Например, не заменяйте пълнозърнесто брашно с бяло, киселото мляко със заквасена сметана, бяла захар с кафява.
2

2. Не използвайте стари (изветрели) продукти

Подправките губят своите качества след около година, така че ако използвате една и съща подправка (канела, джинджифил, бахар, индийско орехче и т.н) от едно и също пакетче или бурканче, време е да ги замените с нови. Същото важи и за содата и бакпулвера, които се съхраняват в бурканчета или кутии. За да проверите, дали бакпулверът е все още може да се използва, добавете ½ ч.л. от него в гореща вода. Ако започне да се пени и образува мехурчета, може да го използвате. За да проверите содата, добавете ½ ч.л. оцет в горещата вода и след това ½ ч.л. сода.
3

3. Охлаждане на тестото за дребни сладки

Преди да започнете с изрязването или оформянето на дребни сладки с масленото тесто, трябва да го охладите. Това е сигурен начин, че няма да започне да лепне по ръцете, формите за изрязване или плота. Като почне да омеква, вкарайте го за около 15-30 мин във хладилника. Преди печене е препоръчително, сладките отново да се охладят в хладилника. Така по време на печене ще запазят формата си.
4

4. Прекомерното размесване и разточване на тестото

Разпределете тестото, така че да остава най-малко остатъци от него. Всеки път, когато го разточвате с точилка и брашно, то става все по-твърдо. Това ще направи сладките твърди, а не крехки.
5

5. Използване на ръце

Когато използвате пръстите си, за да оформите сладките, внимавайте да не оставите отпечатък върху тестото, който да остане и след изпичане. За тази цел използвайте обла дървена лъжица, за да направите вдлъбнатина или да загладите повърхността. Когато разстилате кора с ръце, след това покрийте с хартия за печене и с друга тава притиснете.
6

Използвате хартия за печене и охлаждайте тавите

Когато печете повече сладки, използвайте няколко листа хартия за печене, върху които да подредите сладките, докато останалите се пекат. След като извадите хартията за печене заедно със сладките, охладете тавата под течаща вода, подсушете и тогава издърпайте върху нея следващата доза сладки.
7

Печенето на няколко тави едновременно

Едновременното печене на сладки в две тави не е желателното, но понякога се налага. При тази ситуация използвайте печене на горещ въздух. Уверете се, че едната тава е в долната една трета на фурната, а другата е в горната една трета. Разменяйте местата на тавите от време на време при печенето. Следете за равномерното изпичане, защото едни сладки могат да се изпекат по-бързо от други.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: