“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Основните съвети за печене на дребни сладки

Полезни съвети и трикчета

1

1. Заместване на съставки

Препоръчваме да се придържате към точните съставки на рецептите на сайта Dr.Oetker, защото те са изпробвани в кухнята на Dr.Oekter. Често заменянето с подобни или техни заместители води до несполучлив резултат. Например, не заменяйте пълнозърнесто брашно с бяло, киселото мляко със заквасена сметана, бяла захар с кафява.
2

2. Не използвайте стари (изветрели) продукти

Подправките губят своите качества след около година, така че ако използвате една и съща подправка (канела, джинджифил, бахар, индийско орехче и т.н) от едно и също пакетче или бурканче, време е да ги замените с нови. Същото важи и за содата и бакпулвера, които се съхраняват в бурканчета или кутии. За да проверите, дали бакпулверът е все още може да се използва, добавете ½ ч.л. от него в гореща вода. Ако започне да се пени и образува мехурчета, може да го използвате. За да проверите содата, добавете ½ ч.л. оцет в горещата вода и след това ½ ч.л. сода.
3

3. Охлаждане на тестото за дребни сладки

Преди да започнете с изрязването или оформянето на дребни сладки с масленото тесто, трябва да го охладите. Това е сигурен начин, че няма да започне да лепне по ръцете, формите за изрязване или плота. Като почне да омеква, вкарайте го за около 15-30 мин във хладилника. Преди печене е препоръчително, сладките отново да се охладят в хладилника. Така по време на печене ще запазят формата си.
4

4. Прекомерното размесване и разточване на тестото

Разпределете тестото, така че да остава най-малко остатъци от него. Всеки път, когато го разточвате с точилка и брашно, то става все по-твърдо. Това ще направи сладките твърди, а не крехки.
5

5. Използване на ръце

Когато използвате пръстите си, за да оформите сладките, внимавайте да не оставите отпечатък върху тестото, който да остане и след изпичане. За тази цел използвайте обла дървена лъжица, за да направите вдлъбнатина или да загладите повърхността. Когато разстилате кора с ръце, след това покрийте с хартия за печене и с друга тава притиснете.
6

Използвате хартия за печене и охлаждайте тавите

Когато печете повече сладки, използвайте няколко листа хартия за печене, върху които да подредите сладките, докато останалите се пекат. След като извадите хартията за печене заедно със сладките, охладете тавата под течаща вода, подсушете и тогава издърпайте върху нея следващата доза сладки.
7

Печенето на няколко тави едновременно

Едновременното печене на сладки в две тави не е желателното, но понякога се налага. При тази ситуация използвайте печене на горещ въздух. Уверете се, че едната тава е в долната една трета на фурната, а другата е в горната една трета. Разменяйте местата на тавите от време на време при печенето. Следете за равномерното изпичане, защото едни сладки могат да се изпекат по-бързо от други.