“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Кога печивото е готово?

Полезен съвет

Най-популярният начин да проверите, дали кексовото тесто е изпечено, е като боднете дървена клечка в най-високата част на печивото. Ако тя остане суха и няма полепнало тесто, то тестото e добре изпечено
За да проверите, дали пандишпаново тесто е изпечено, при лек натиск с пръст еластичната повърхност трябва да се повдига отново нагоре и не остава отпечатък. Добре изпеченото пандишпаново тесто няма пара и е меко като памук. Ако сте препекли пандишпановия сладкиш, то повърхността му не е еластична, а суха и твърда.
Дребните сладки са изпечени, ако повърхността им е придобила златист цвят.
При печива с маслено тесто с извара или тесто с мая долната страна е суха и има златист цвят. За да проверите, повдигнете сладкиша с широк нож.