Как да приготвите перфектен пудинг?

Обяснено стъпка по стъпка за перфектен резултат всеки път

1

Как да приготвите пудинг?

Стандартното количество мляко, необходимо за приготвяне на един пакет пудинг на прах, е 500 мл мляко. Изсипете пудинга и захарта в купа, за да се смесят, и след това постепенно добавете 6 супени лъжици студено мляко.
Кипнете останалото прясно мляко в малка тенджера и го свалете от котлона. Към него добавете сместа от пудинга на прах и захарта и разбъркайте с бъркалка. Тенджерката трябва да е с дебело дъно, в противен случай при варенето пудингът може да загори въпреки енергичното разбъркване. 
Върнете тенджерата на котлона и оставете пудинга да къкри на среден огън за 1 минута, като бъркате енергично.
2

Как правилно да обърнете пудинга?

Подгответе си голяма купа или 4 десертни чашки (или форми за пудинг) и ги изплакнете със студена вода. Сварете пудинга според указанията на опаковката, изсипете го във формата и го оставете в хладилника за поне 4 часа. Преди да го обърнете, разхлабете леко горния външен ръб на пудинга (коричката на пудинга) от формата с остър нож.
3

Как да приготвите пудинг в микровълнова фурна?

Приготвянето на пудинг в микровълнова е много лесно, като за целта е подходящ Оригиналният пудинг Dr.Oetker. Ще са ви нужни едно пакетче Оригинален пудинг, 500 мл прясно мляко и 2 с.л. захар (30 g). Смесете пудинга с най-малко 6 супени лъжици студено прясно мляко в съд, подходящ за микровълнова фурна. Прибавете сместа към останалото мляко и разбъркайте енергично с бъркалка. След това печете на около 600 вата за 6-7 минути, като разбърквате енергично с бъркалка на всеки 2 минути.
Забележка: Моля, следвайте инструкциите за използване на вашата микровълновата фурна.
4

Как да предотвратите образуването на коричка върху пудинга?

За да предотвратите образуването на коричка върху приготвения пудинг, поставете малко кухненско фолио директно върху горещия пудинг и го оставете така, докато изстине.
Това обаче трябва да се избягва в случай, че искате да извадите/обърнете пудинга. Покритият с фолио пудинг придобива по-мека консистенция и вече не става за изваждане.
5

Защо пудингът не се сгъстява?

Не се опитвайте да приготвите няколко пудинга с една и съща лъжица, защото те ще станат отново течни. Това се дължи на факта, че човешката слюнка съдържа ензима амилаза, който разгражда нишестето.
Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: