“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Изрязване на шоколадови мотиви

Пригответе вкусен шоколад под формата на различни фигурки

Разтопете натрошения на ситно шоколад на водна баня при слаб огън и го разстелете равномерно на гладка, тънка повърхност в предварително приготвена хартия за печене. Изчакайте го да започне да се втвърдява, но не напълно. С формички за дребни сладки изрежете мотиви и внимателно ги отделете и поставете върху другата хартия за печене до пълното им охлаждане и втвърдяване. Ако шоколадът започне да се втвърдява, изрязвайте мотивите с затоплени формички. Не пипайте мотивите с ръце, а с помощта на нож или шпатула.