“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Густин-фино царевично нишесте

Полезен съвет

Густин е фино царевично нишесте за варене и печене. неговото предназначение е да сгъсти ястието и да придаде подходяща консистенция. Густинът придава по-фин вкус на сладкиши, торти и дребни сладки. Придава подходяща консистенция на десерти, супи, сосове, плодови и зеленчукови ястия. За приготвяне на сладкиши/кексове/тортени блатове/рула заменете 1/3 от посовеното в рецептата количество брашно с Густин. Така сладкишът получава особено фина структура. За сгъстяване на течности съответното количество Густин се размива на гладка каша с една част от студената течност. Останалата течност се загрява, към нея се прибавя Густина и се загрява отново, като се бърка непрекъснато. Густин-фино царевично нишесте не съдържа глутен.