Flag

Густин-фино царевично нишесте

Полезен съвет при използване на фино царевично нишесте Густин

Густин е фино царевично нишесте за варене и печене, чието предназначение е да:
- сгъсти ястието;
- да придаде подходяща консистенция на всякакви десерти, супи, сосове, плодови и зеленчукови ястия;
- да придаде по-фин вкус на сладкиши, торти и дребни сладки. 


За приготвяне на сладкиш

За приготвяне на сладкиши/кексове/тортени блатове/рула заменете 1/3 от посоченото в рецептата количество брашно с Густин. Така сладкишът получава особено фина структура. 


За сгъстяване на течности

За сгъстяване на течности съответното количество Густин се размива на гладка каша с една част от студената течност. Останалата течност се загрява, към нея се прибавя Густинът и се загрява отново, като се бърка непрекъснато. 


Важно

Густин-фино царевично нишесте не съдържа глутен.

Свързани съвети и трикове

Последвайте Dr. Oetker