“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Форми за печене

Как да предотвратите залепянето на печивото по формата

Има форми за печене от различни материали, напр. от поцинкована ламарина, черна ламарина, емайл, силикон или стъкло. Материалът, от който е произведена формата за печене е от значение за изпичането и надигането на печивото. За печене в газова фурна най-подходящи са съдове от поцинкована ламарина, а в електрически фурни могат да използват форми от всякакъв материал.
Важно е преди печене да намаслите формата за печене равномерно с мек маргарин или масло. Не използвайте олио, защото то ще се стече по стените и няма да предотврати залепянето на печивото по формата. При форми за торти с ринг наслете само дъното, за да може печивото да се задържи на ръба на формата и да не се „свлече".
За да се извади по-лесно печивото от формата, може да поръсите формата с брашно, трохи, смлени орехи или бадеми и чрез потупване и завъртане да ги разпределите равномерно.
След изпичане оставете сладкиша около 10 минути преди да го обърнете, тъй като повърхността му е все още мека. След това поставете кухненската скара върху формата за печене и ги обърнете. Свалете формата внимателно.