“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Декорация от шоколадови орнаменти

Шоколадова декорация

Използвайте шоколадова декорация за украса на домашно приготвени десерти, торти, сладкиши и кексове. За целта можете сами да направите шаблони.
Поставете шаблоните под хартия за печене. Разтопете натрошения на ситно бял или тъмен шоколад на водна баня. Поставете здраво полиетиленово пликче във водна чаша и напълните шоколада в него. Отрежете едното ъгълче на пликчето и очертайте върху хартия за печене любимите си форми и мотиви, следвайки очертанията на шаблона. Запълнете ги с шоколад и оставете да се втвърдят.
За да получите извити мотиви, очертайте и запълнете формите с шоколад върху хартия за печене и още леко меки заедно с хартията ги поставете точилка или бутилка, докато шоколадът се втвърди.
Отлепете внимателно шоколадовите орнаменти от хартията като използвате нож. Може да съхранявате орнаментите в добре затворена кутия в хладилника 2-3 седмици.