“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Декорация от карамел

Полезен съвет

В тенджера разтопете 100 г захар с 3 с.л. вода и две щипки лимонена киселина Dr.Oetker. Разбърквайте сместа на котлона, докато стане златиста и лепкава. Процесът трае около 3-4 мин. Свалете от котлона веднага. Излейте една супена лъжица върху хартията за печене. С помощта на обратната част на лъжица изрисувайте фигурки.
За да направите карамелена звезда, с върха на дръжката на лъжицата от средата на каремала издърпайте „лъчи" посока отвътре навън.
За елхичка, разстелете една лъжица карамел в продълговата елипса и с върха на лъжицата изрисувайте боровите клонки (фиг. 1).
Оставете карамелените мотиви да се втвърдят. Ако карамелът започне да се втвърдява преди да сте успели да го използвате целия, затоплете го отново. Използвайте карамелените форми за украса на торти и десерти.