Flag

Ягодова шарлота с кисело мляко

about 15 парчета (/парченца)
Сложнa
60
Класически летен сладкиш - ягоди, сметана и пандишпан
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пандишпаново тесто
3 бр.яйца
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
50 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
20 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
Пълнеж
150 гконфитюр
250 гягоди
1 пак.желатин Dr.Oetker
150 гкисело мляко
50 гзахар
350 гсметана (студена сладкарска )
За намазване
100 гконфитюр кайсия
3 с.л.вода
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Пандишпаново тесто

Разбийте яйцата на пяна с миксер на висока степен за около минута. Смесете захарта с ванилена захар. Продължете да разбивате като добавяте постепенно захарта. Разбивайте още две минути. Пресейте брашното с бакпулвера и смесете с Густина. Разбъркайте до хомогенна смес на ниска степен. брашното и разбийте в сместа на ниска степен. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене тава. Печете в предварително загрята фурната на 200°C горен и долен нагревател или при 180°C на горещ въздухза около 8 мин.


След изпичане отделете с помощта на нож краищата на блата от стените на формата и го обърнете върху почистен кухненски плот. Оставете да изстине заедно с хартията за печене. След охлаждането внимателно отлепете хартията и блата от повърхността. Отстранете останалата коричка. Откъм късата страна отрежете правоъгълник с широчина 11 см и оставете за основа на сладкиша.

2

Пълнеж

Прецедете ягодовия конфитюр и намажете с него повърхността на блата. Навийте на руло откъм дългата страна.Нарежете го на 17 равни филийки с широчина 1½см.Застелете продълговата форма за кекс с прозрачно домакинско фолио. Поставете основата на сладкиша. Поставете по 5 филийки от рулото на дългите страни на формата и по една филийка по късата.


Измийте, почистете и нарежете ягодите на кубчета. Накиснете желатина за 5 мин в малко вода, докато набъбне, след което го загрейте и разтворете на водна баня, докато се разтвори. Смесете киселото мляко със захарта. Разбийте сметаната на твърд сняг. Към разтворения желатин добавете две супени лъжици от киселото мляко и след това разбъркайте в останалото мляко. След като започне да желира, я разбъркайте в разбитата сметана. Накрая добавете ягодите. Напълнете крема във формата върху сладкиша и загладете. Покрийте повърхността му с останалите филийки и ги притиснете леко. Оставете сладкиша в хладилник за два часа.


След като шарлотата се втвърди, с помощта на фолиото я извадете от формата и поставете върху тортена чиния, като внимателно отстраните фолиото. Смесете кайсиевия конфитюр с 3 с.л. вода и внимателно намажете повърхността на сладкиша с четка.