Flag

Ябълков конфитюр със сини сливи

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Балансирани аромати на ябълка и сини сливи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гябълки
500 гсини сливи
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
0,5 бр.лимон (сока)
2 с.л.ром
2 бр.канела (пръчици)
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте ябълките и сините сливи, оставете ги да се отцедят и ги почистете от дръжките, семките и костилките. Обелете ябълките и ги полейте с изстискания половин лимон, за да не покафенеят. Претеглете точно 500 г ябълки и 500 г сини сливи.


Смелете сливите на пюре, а ябълките нарежете на дребни парченца. Смесете плодовете в подходящ съд за варене. Объркайте съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Добавете пръчиците канела и рома. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 – 5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.


След това веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета, като отстраните пръчките канела. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.