Flag

Ванилово-кокосов пудинг с пюре от манго

about 6 порции (/дози)
Средно ниво на сложност
20
Ванилов пудинг, приготвен с кокосово мляко, пюре от манго и печени кокосови стърготини
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Вместо свежо манго може да използвате и замразено като го оставите да се размрази преди да го пасирате. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Pudding
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
400 млкокосово мляко
200 млпрясно мляко
40 гзахар
За поръсване
1 ч.л.захар
30 гкокосови стърготини (около супена лъжица)
Пюре от манго
1 бр.манго зряло
За украса
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
1

Пудинг

Пригответе пудинга според указанията на опаковката, но с 400 мл кокосово мляко, 200 мл прясно мляко и захарта. Разпределете пудинга в четири десертни чаши. Покрийте повърхността на пудинга във всяка чаша с фолио за свежо съхранение, за да не образува коричка. Оставете да се охлади.

2

Запечете в сух тиган с незалепващо покритие кокосовите стърготини и захарта до златисто и изсипете в чиния да се охладят. 

3

Пюре от манго

Обелете мангото, изрежете плода от костилката и пасирайте в купа. Разпределете пюрето от манго върху пудинга. Поръсете с кокосовите стърготини. Охладете до сервиране

4

Украса

Преди сервиране украсете със захарни сърца. 

Съвет за рецептата

  • Вместо свежо манго може да използвате и замразено като го оставите да се размрази преди да го пасирате.