Измийте, обезкостете и нарежете прасковите на ситно. Измийте внимателно и малините. В голяма тенджера смесете плодовете.
Смесете 2 с.л. захар от претегленото количество със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и разбъркайте в плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато бъркане. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.
Свалете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете ги, обърнете с капачките надолу и ги оставете така около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Консервиране
Приготвяне:40 6 буркана ((200 мл))