Flag

Симфония от течен шоколад и ванилия

about 4 порции (/дози)
Леснa
40
Неустоимо съчетание от бадеми, пудинг и шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
25 гбадеми (натрошени)
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 гзахар
500 млпрясно мляко
50 гтечен шоколад
25 гмлечен шоколад
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Приготвяне

Запечете в тиган с незалепващо покритие бадемите до златисто без мазнина и ги оставете да изстинат. Пригответе пудинга по указанията на опаковката. Изсипете течния шоколад или тъмната нуга в дълбок съд, прибавете половината от горещия пудинг и разбъркайте добре. Разсипете пудинга в десертни чаши, като редувате светъл и тъмен пудинг, започвайки със светлия. Поставете пудинга в хладилник.


Разтопете млечния шоколад на водна баня на средна температура, прибавете бадемите и разбъркайте. Изсипете сместа върху хартия за печене, загладете повърхността (8 х 8 cm) и оставете да изстине. Разрежете така втвърдения шоколад на лентички и преди сервиране украсете с тях пудинга.