Flag

Плодова пита с шампанско

about 10 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Плодова пита с шампанско – феерия от цветове и вкусове!
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Блат
130 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
130 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
4 бр.яйца
130 гкраве масло
Пълнеж
0,5 пак.желатин Dr.Oetker
500 гсметана (студена сладкарска)
50 млсок (лимонов)
150 млшампанско
75 гпудра захар
250 гкисело мляко
Заливка
750 гплодове (измити и почистени (напр. портокали, мандарини, праскови, киви, пъпеш, малини, круши) )
0,5 пак.желатин Dr.Oetker
2 с.л.захар
250 млсок ябълков или смес от ½ сок и ½ шампанско
about 10 - 15 гшамфъстък (настърган)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Блат

Смесете брашното с бакпулвера в купа, добавете останалите продукти и бъркайте с миксер първо на най-ниска, а после на най-висока степен до получаването на хомогенно тесто. Разстелете го в предварително застлана с хартия за печене форма за торта и го печете около 30 мин. на най-долното ниво в предварително загрята фурна на около 180°C при горен и долен нагревател или 160°C на горещ въздух.


След изпичане извадете блата от формата, оставете го да изстине напълно, разрежете го хоризонтално на две и поставете единия блат в почистената форма или в пръстен за торта.

2

Пълнеж

Накиснете желатина в 50мл вода и след като набъбне го разтворете на водна баня без да го оставяте да завира. В подходящ съд разбийте до хомогенност лимоновия сок, шампанското, пресятата пудра захар и киселото мляко. Към изстиналия желатин добавете 4 супени лъжици от получената смес, разбъркайте добре и едва тогава го добавете към останалата част. След като сместа започне да се желира, разбъркайте в нея предварително разбитата на твърд сняг сладкарска сметана. Разстелете получения крем върху блата, поставете другия блат отгоре, леко го притиснете и оставете тортата за поне 1 час в хладилник.


Според вида им измийте, обелете и почистете плодовете, при нужда ги нарежете на подходящи парченца и плътно застелете повърхността на тортата.


Накиснете ½ пакетче желатин в малко сока, докато набъбне. Добавете остания сок и захарта и загрейте на водна баня (Без да завира!). Със сместа от добре разтворен желатин и сок полейте равномерно върху плодовете, за да не прелее на ръба на сладкиша. Оставете тортата за поне 2 часа в хладилник.


Преди поднасяне по желание облепете страните на тортата с шам фъстък.