Flag

Коледна джинджифилова къщичка

20 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Любимата ни фея Ванилия ни кани на гости в нейната къща, построена от мед, масло, пудра захар и още куп вкусни "материали"
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
200 гмед
130 гзахар (кафява)
100 гкраве масло (меко)
1 бр.яйца
500 гбрашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
5 гподправки (карамфил, кардамон, индийско орехче, джинджифил, канела)
1 с.л.ром
За глазурата
1 - 2 ч.л.пудра захар
0,5 с.л.лимонов сок
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
1 ч.л.Зелена хранителна боя (течна)
1 ч.л.Синя хранителна боя (течна)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - Зелена хранителна боя (течна)
Picture - Синя хранителна боя (течна)
1

За тестото

В тенджера сложете меда, кафявата захар, маслото и яйцето. Поставете тенджерата на котлона, включете го на много слабо и разбъркайте. След като всички продукти се разтопят и смесят, махнете от котлона и добавете брашното, бакпулвера, подправките и рома.

Омесете меко тесто. Ако се наложи, добавете още брашно. Увийте го във фолио за свежо съхранение и го оставете за поне час в хладилника. През това време изрежете шаблон за къща и пригответе формички за изрязване на сладки. Загрейте фурната на 180 градуса.

Разточете охладеното тесто върху набрашнена повърхност. От тестото изрежете къщичка и я поставете в застлана с хартия за печене тава. Печете я в продължение на 15 минути. От останалото тесто може да изрежете сладки в различни форми. Тях печете за по-кратко - 8-10 минути пак на 180 градуса. 

2

За глазурата

Смесете пудрата захар с няколко капки лимонов сок и няколко капки есенция ванилия. Може да променяте гъстотата, като добавяте сок или захар. 

Ако желаете да оцветите глазурата в различни цветове, разпределете я в купички и капнете по няколко капки хранителна боя. Готовата глазура сипете в пошове и декорирайте къщичката и сладките.

Съхранявайте сладките в плътно затворена кутия - колкото повече престояват, толкова по-вкусни стават.