Flag

Хрупкави маслени курабийки с бял шоколад

about 65 сладки (/бисквитки)
Леснa
40
Бял шоколад с аромат на кафе в курабийки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
250 гкраве масло
150 гкафява захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
0,5 ч.л.сол
300 гпшенично брашно
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
0,5 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л.прясно мляко
2 бр.яйца
Допълнително
100 гбял шоколад
1 с.л.прясно мляко
30 гкафе (инстантно)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Разбийте маслото на най-висока степен на крем. Добавете захарта, ванилената захар и солта и разбийте всичко на гладко тесто. Добавете едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен с миксера около 1/2 минута. Пресейте брашното с бакпулвера и содата и го добавете в сместа докато разбивате и редувате с млякото. Разделете сместа на две. В едната половина добавете начупения на едро шоколад, като отделите малко от него за украса. В другата добавете разтворенето инстантно кафе в прясното мляко. Застелете тавата с хартия за печене. Върху нея с помощта на две чаени лъжички оформете всяка курабия - с половин лъжичка от едното тесто и лъжичка от другото, долепени едно до друго. Оставете достатъчно разстояние една от друга. Трябва да се получат около 65 сладки. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух около 8 мин. Оставете да се охладят. След това напълнете една полиетиленова торбичка с останалия бял шоколад и го разтопете на водна баня. Отрежете едно крайче на торбичката и украсете сладки.