Flag

Хрупкави кантучини с червени боровинки

about 65 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
40
Кантучини по класическа рецепта с червени боровинки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
120 гсушени плодове (червени боровинки)
150 гбадеми (белени)
300 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
175 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
50 гкраве масло
2 бр.яйца
2 с.л.вода
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Хрупкави кантучини с червени боровинки

Нарежете боровинките на ситно. Настържете бадемите на едро. В купа пресейте брашното и бакпулвера. Добавете останалите продукти и разбъркайте всичко с миксер на ниската степен за кратко, а след това на висока до получаването на гладко тесто.Разпределете тестото на четири равни части и върху набрашнена повърхност и от всяко парче формете руло с дължина 30 см. Завийте рулата в домакинско фолио и ги оставете да се охладят за 30 мин в хладилник. След това поставете рулата в застлана с хартия за печене тава и печете в средата на предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или на 180°C при горещ въздух около 15 мин.


Издърпайте изпечените рула заедно с хартията върху метална скара и оставете да се охладят за около 25 мин. След това нарежете всяко от рулата на филийки с ширина 1,5 см. Наредете филийките в тавата за печене и ги печете още 10 мин.


Издърпайте изпечените бисквитки заедно с хартията върху метална скара и оставете напълно да се охладят.