Flag

Хляб Акордеон

10 хляб (/пита)
Леснa
80
Музика за вкусовите ни рецептори и неустоим аромат на домашно изпечен хляб, който се приготвя толкова лесно
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
450 гпшенично брашно
250 млпрясно мляко
1 пак.суха мая Dr.Oetker
1 ч.л.захар
100 гкраве масло
1 бр.жълтъци
0,5 с.л.олио
1 ч.л.сол
1
Picture - Хляб Акордеон_1

В 1/2 ч.ч. (50 мл) леко затоплено мляко добавете 1/2 ч.ч. (60 г) брашно, маята и захарта. Разбъркайте добре, покрийте с фолио и оставете на топло да втаса, докато увеличи обемът си двойно (за поне 30 мин).

Прехвърлете в купа втасалото тесто, прибавете останалото мляко, брашно, солта и 50 г разтопено масло. Омесете тесто, намажете го с олио и прехвърлете в намаслен съд. Покрийте с фолио и го оставете да втаса за 1,5-2 часа. Разделете тестото на 3 части, всяка от които разточете с дебелина 4–5 мм. Нарежете всяко разточено парче тесто на правоъгълници с дължина 7–8 см.

2

Разтопете останалото масло и с четка го намажете върху всички правоъгълници, след което ги сгънете наполовина. Поставете формата за печене на хляб вертикално, за да не се подхлъзват парченцата тесто. Без да прилагате натиск, слагайте правоъгълниците в намазнена форма, докато се изчерпат.

Покрийте с кърпа и оставете хляба да втаса за поне 30-40 мин или докато тестото запълни цялата форма. Намажете тестото с жълтък. Печете в предварително загрята на 180°C фурна, като през първите 30-40 мин поставите купичка с вода на дъното на фурната или няколко бучки лед. Извадете хляба от формата и го охладете върху кухненска решетка.

3

Последвайте Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash за още чудни рецепти.