Flag

Екзотично Тирамису с ананас и нар

about 8 порции (/дози)
Леснa
40
Свеж десерт с маскарпоне и екзотични плодове
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
0,5 бр.ананаси
1 бр.нар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
125 гкантучини
150 млпрясно изцеден портокалов сок
4 с.л.ликьор (портокалов)
250 гмаскарпоне
250 гизвара (или крема сирене)
75 млпрясно мляко
60 гзахар
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
Украса
2 с.л.какао премиум Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - какао премиум Dr.Oetker
1

Подготовка

Обелете ананаса, отстранете твърдата му сърцевина и нарежете половината на малки кубчета. Нарежете нара осминки и изронете зрънца от всяко парче. Разбъркайте кубчетата ананас, зрънцата нара с ванилената захар. Смесете портокаловия сок с ликьора. Разпределете кантучините в стъклени чашки и полейте с портокаловия сок. Разпределете отгоре плодовете.


Смесете сиренето маскарпоне, изварата, млякото, захартаи Финес – аромат портокалови корички и разпределете сместа върху плодовете. Оставете десерта в хладилника за около час.

2

Украса

Подгответе шаблон звезда с размера на чашата. Преди сервиране го наложете и поръсете с какао върху маскарпонения крем, за да се получи звезда.