Flag

Апетитна салца с домати и чушки

6 буркана ((250 мл))
Леснa
60
Време е за домашно парти с много начос и тази толкова вкусна салца
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгдомати
600 гчушки (жълти)
200 глук
2 бр.люти чушки
1 с.л.олио
50 млоцет (ябълков)
1 малкосол (на вкус)
1 малкопипер (смлян, на вкус)
0,5 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
250 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Измийте доматите, чушките и лютите чушлета (почистени от семки и дръжки) и ги нарежете на малки парченца. След това обелете лука и също го нарежете на ситно. 

Загрейте олиото в тенджера и запържете лука. Към него добавете доматите, чушките, оцета и подправките.

2

В отделен съд смесете захарта и половин пакет Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към останалите продукти. Нека сместа ври на силен огън при непрекъснато бъркане за около 10 мин.

Напълнете предварително приготвените и добре измити буркани с още горещата салца. Затворете ги и ги обърнете с капачките надолу за около 5 минути. Съхранявайте на тъмно и хладно.