Flag

Английски кексчета

16 - 18 мъфини (/кексчета)
Леснa
60
В комбинация с чай или кафе - за един приятен следобед, изпълнен със сладки (и) приказки
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
150 гкраве масло (на стайна температура)
2 ч.ч.пудра захар
6 бр.яйца (разделени на жълтъци и белтъци)
2,5 ч.ч.брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
2 пак.ванилена захар Dr.Oetker
50 мллимонов сок (изцеден от 1 лимон)
0,5 бр.лимон (кората на половин лимон)
100 горехи (нарязани на ситно)
0,25 ч.ч.захар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Разбийте маслото с пудрата захар. Прибавете един по един жълтъците. Ред е на брашното, пресято с бакпулвера, ванилията, лимоновия сок и настърганата на ситно кора от 1/2 лимон. Разбъркайте сместа много добре. В суха купа разбийте белтъците на твърд сняг.

2

Смесете много внимателно продуктите и ги изсипете в намаслена и набрашнена или покрита с хартия за печене тава (с размери 42х28 см) - така ще се получи чудесно пандишпаново тесто. Ако вие искате по-тънки сладки, тогава ще ви е нужна значително по-голяма тава, тъй като при печене десертът увеличава обема си тройно.
 
Отгоре поръсете с нарязаните на ситно орехи, смесени с кристалната захар. Леко притиснете, за да се залепят ядките по повърхността.

3

Поставете сладкиша в предварително загрята на 180°C фурна. Печете в продължение на около 40 мин. Когато десертът изстине, го нарежете на кръгчета или полумесеци с помощта на чаша за вода.

4

Последвайте Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash за още апетитни рецепти.