за рецептата Ягодова крем-торта
125 г | масло |
75 г | захар |
1 пак. | ванилена захар Dr.Oetker |
2 бр. | яйца |
150 г | пшеничено брашно |
1 ч.л. | бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.) |
2 с.л. | прясно мляко |
500 г | ягоди |
1 пак. | желатин Dr.Oetker |
125 мл | прясно мляко (ягода или ванилия) |
75 г | захар |
500 г | сметана (студена сладкарска) |
250 г | ягоди |
50 г | конфитюр (кайсиев) |
200 г | сметана (студена сладкарска) |
25 г | шамфъстък (накълцан) |
Разбийте маслото с миксер на крем и постепенно при непрекъснато бъркане добавете захарта и ванилената захар до получаване на хомогенност. Едно по едно разбийте яйцата в сместа, всяко по около 1/2 мин. на най-висока степен. Смесете брашното с бакпулвера и редувайки с млякото ги разбъркайте в тестото с миксер на средна степен.
Разстелете и загладете тестото в предварително намаслената форма за торта с диаметър 26 cm и печете около 20 мин. в средната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.
След изпичане свалете пръстена на формата и обърнете блата върху застлана с хартия за печене метална скара и оставете да изстине. Отлепете горния лист хартия, поставете блата върху тортена чиния и около него него сложете измития и подсушен пръстен на формата.
Половината от измитите и почистени ягоди намачкайте на пюре, а останалата половина нарежете на малки кубчета. Объркайте добре ягодовото пюре, плодовото мляко и захарта.Накиснете желатина в 50ml вода, докато набъбне, след което го разтворете на водна баня без да го оставяте да кипне! Разбъркайте около 4 с.л. от ягодовата смес в разтворения желатин и след това го прибавете към останалата ягодова маса. Когато кремът започне да се желира, внимателно разбъркайте в него и предварително разбитата на твърд сняг сметана и парченцата ягоди. Разпределете ягодовия крем връху блата, загладете и оставете тортата за 4 часа в хладилник.
Измитите и почистените ягоди разрежете на половинки и разпределете върху повърхността на сладкиша. Прецедете кайсиевия конфитюр с цедка и го кипнете за кратко, след което с него намажете ягодите.
Отделете внимателно пръстена от тортата с помощта на остър нож. Разбийте сметаната на твърд сняг, напълнете я в шприц или полиетиленово пликче с отрязано връхче около 5 mm и украсете страните на тортата. Най-накрая поръсете с накълцан шам фъстък.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам