“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодов сироп

Свежа разхлаждаща напитка

4 бутилки ((500 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодов сироп

Продукти:

1 кг ягоди
1 л. вода (вряла)
500 г захар
1 пак. лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги на ситнои ги полейте с врялата вода. Оставете за 20 мин. Върху гевгир излейте сиропа с ягодите и оставете да се отцеди добре.

Смесете 2 с.л. от претеглената захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1. Прибавете ги към плодовия сок заедно с лимонената киселина. Разбъркайте добре и сложете сместа да заври при средна температура като бъркате постоянно. След като заври, прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Сиропът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане.

Свалете сиропа от огъня и веднага го налейтедо ръба на предварително измитите и подсушени бутилки.Затворете добре и съхранявайте на тъмно и хладно място.