“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълкови кошнички

Напълнете кошничките с едни от най-прекрасните дарове на есента - ябълките!

about 10 парчета (/парченца)

40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкови кошнички

Тесто:

200 мл прясно мляко
80 г масло
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

Пълнеж:

2 бр. ябълки (червени)
100 г бадеми (счукани)
2 бр. белтъка

Допълнително:

1 бр. жълтъци
2 с.л. прясно мляко

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Затоплете млякото в подходящ съд и разтопете в него маслото. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.

Измийте ябълките, настържете ги на едро и ги разбъркайте с белтъците и бадемите. Отделете малко от втасалото тесто за украса. Разделете останалото тесто на две равни половини, разточете всяка на квадратна кора с размери 33 x 33 cm върху леко набрашнена повърхност и нарежете на 9 малки квадрати (с размери 11 x 11cm). Намажете краищата им със сместа от мляко и жълтък, поставете малко от ябълковата смес в средата на всяко парче, прегънете двата срещуположни края към средата и притиснете леко. От отделеното тесто за украса оформете малки топчета и ги поставете в средата на ябълковите кошнички. Намажете кошничките с останалата смес от жълтък и мляко, подредете върху застлана с хартия за печене тава и оставете да втасат на топло за още 20 мин.

Печете на средното ниво в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател около 20 минути. След изпичане поръсете с пудра захар по желание и оставете да се охладят.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация