Flag

Ябълкови кошнички

about 10 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Напълнете кошничките с едни от най-прекрасните дарове на есента - ябълките!
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
200 млпрясно мляко
80 гкраве масло
400 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Пълнеж
2 бр.ябълки (червени)
100 гбадеми (счукани)
2 бр.белтъка
Допълнително
1 бр.жълтъци
2 с.л.прясно мляко
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Затоплете млякото в подходящ съд и разтопете в него маслото. Пресейте брашното в купа и го объркайте добре с маята. Добавете останалите продукти и затоплената маслено-млечна смес. Разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте го с чиста кърпа и оставете на топло, докато видимо увеличи обема си.


Измийте ябълките, настържете ги на едро и ги разбъркайте с белтъците и бадемите. Отделете малко от втасалото тесто за украса. Разделете останалото тесто на две равни половини, разточете всяка на квадратна кора с размери 33 x 33 cm върху леко набрашнена повърхност и нарежете на 9 малки квадрати (с размери 11 x 11cm). Намажете краищата им със сместа от мляко и жълтък, поставете малко от ябълковата смес в средата на всяко парче, прегънете двата срещуположни края към средата и притиснете леко. От отделеното тесто за украса оформете малки топчета и ги поставете в средата на ябълковите кошнички. Намажете кошничките с останалата смес от жълтък и мляко, подредете върху застлана с хартия за печене тава и оставете да втасат на топло за още 20 мин.


Печете на средното ниво в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател около 20 минути. След изпичане поръсете с пудра захар по желание и оставете да се охладят.