Ябълкова крем-пита с боровинки

Пита с ябълки, боровинки и оригинален пудинг

about 8 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова крем-пита с боровинки

Тесто:

180 мл прясно мляко
50 г краве масло
375 г пшенично брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
1 бр. яйца

Пълнеж:

1,3 кг ябълки
250 г сметана (заквасена)
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr.Oetker
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца

Тесто за поръсване:

90 г пшенично брашно
60 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
60 г краве масло
60 г сушени плодове (боровинки)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Затоплете в малка тенджера прясното мляко, разтопете в него маслото и го излейте в купата с брашното. Накрая добавете всички останали продукти и разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска степен, след това на най-висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото удвои обема си.

Набрашнете тестото, извадете го от купата, размесете го върху набрашнена повърхност и разточете кора с размери 40 х 30 cm. Разстелете кората в намаслена тава (40 x 30 cm) и я оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

2

Пълнеж

През това време измийте, обелете и нарежете ябълките на филийки и ги разпределете върху тестото. Разбийте с миксер сметаната, захарта, ванилената захар, пудинга на прах, млякото и яйцата до хомогенност. Разлейте крема равномерно върху ябълките.

3

Тесто за поръсване

Смесете брашното, захарта и ванилената захар в купа, добавете маслото и размесете всичко с миксер до получаването на добре омесени трохи. Нарежете сушените боровинки, добавете ги към трохите и ги разпределете върху сладкиша.

Печете в средата на предварително загрята фурна на около 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 45 мин.

След изпичане оставете тавата върху метална скара да се охлади. Поръсете с пудра захар по ваш вкус.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: