“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълкова крем-пита с боровинки

Пита с ябълки, боровинки и оригинален пудинг

about 8 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълкова крем-пита с боровинки

Тесто:

180 мл прясно мляко
50 г масло
375 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 3 г сол (щипка)
1 бр. яйца

Пълнеж:

1,3 кг ябълки
250 г сметана (заквасена)
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Премиум пудинг със смляна шушулка бурбонска ванилия Dr.Oetker
100 мл прясно мляко
2 бр. яйца

Тесто за поръсване:

90 г пшеничено брашно
60 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
60 г масло
60 г сушени плодове (боровинки)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Пресейте брашното в купа, добавете маята и разбъркайте добре. Затоплете в малка тенджера прясното мляко, разтопете в него маслото и го излейте в купата с брашното. Накрая добавете всички останали продукти и разбъркайте сместа с миксер (куки за тесто) за кратко на ниска степен, след това на най-висока степен за около 5 мин. до получаването на гладко тесто. Покрийте купата и я оставете на топло, докато тестото удвои обема си.

Набрашнете тестото, извадете го от купата, размесете го върху набрашнена повърхност и разточете кора с размери 40 х 30 cm. Разстелете кората в намаслена тава (40 x 30 cm) и я оставете да втаса на топло, докато удвои обема си.

2

Пълнеж

През това време измийте, обелете и нарежете ябълките на филийки и ги разпределете върху тестото. Разбийте с миксер сметаната, захарта, ванилената захар, пудинга на прах, млякото и яйцата до хомогенност. Разлейте крема равномерно върху ябълките.

3

Тесто за поръсване

Смесете брашното, захарта и ванилената захар в купа, добавете маслото и размесете всичко с миксер до получаването на добре омесени трохи. Нарежете сушените боровинки, добавете ги към трохите и ги разпределете върху сладкиша.

Печете в средата на предварително загрята фурна на около 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C на горещ въздух за около 45 мин.

След изпичане оставете тавата върху метална скара да се охлади. Поръсете с пудра захар по ваш вкус.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация