“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Вълшебни тухлички

Сладки във формата на тухлички със сушени плодове

about 10 - 15 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Вълшебни тухлички

Тесто:

100 г сушени плодове (сушени кайсии )
100 г сушени плодове (цитрусови плодове, захаросани череши, пъпеш)
400 г пшеничено брашно
1 пак. суха мая Dr.Oetker
50 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
5 капки есенция ванилия Dr.Oetker (или есенция ром)
about 3 г кардамон (щипка смлян кардамон)
about 3 г индийско орехче (щипка смляно индийско мускатово орехче)
about 3 г сол (щипка)
1 бр. яйца
150 мл прясно мляко
100 г масло
100 г бадеми смлени
100 г стафиди

Украса:

200 г масло
250 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Смесете пресятото брашно с маята в купа и добавете останалите продукти без плодовете, разбъркайте добре сместа с миксер около 2 мин. до получаването на гладко тесто, след това го замесете върху леко набрашнена повърхност около 5 мин. Поставете тестото в купа, покрийте го и оставете на топло, докато удвои обема си. Върху набрашнена повърхност омесете във втасалото тесто предварително нарязаните на ситно сушени плодове. Разточете го на кора, разстелете го в застлана с хартия за печене тава (40 x 30 cm) и оставете отново да втаса около 15 мин. Печете в предварително загрята фурна на 220°C на горен и долен нагревател или на 200°C на горещ въздух около 20 мин. След изпичане извадете блата от тавата и го оставете да се охлади върху метална скара.

2

Украса

Разтопете маслото в тенджера. Смесете захарта с ванилената захар в чиния. Нарежете блата на правоъгълници с размери 5 x 3 cm, намажете краищата им с разтопено масло и ги потопете в чинията със захар. По желание ги поръсете с пудра захар.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация