“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Великденско козуначено агне

Печено козуначено агънце

about 12 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Великденско козуначено агне

Тесто:

400 г пшеничено брашно
50 г пудра захар
1 пак. бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 ч.л. сол
1 пак. суха мая Dr.Oetker
200 мл прясно мляко
1 бр. яйца

Пълнеж:

250 мл прясно мляко
25 г пудра захар
2 с.л. мед
2 бр. лимони (настъргана кора)
80 г макови семена
4 с.л. галета

Украса:

1 бр. яйца
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
about 20 г стафиди

preparation

Приготвяне

1

Тесто

Пресейте брашното в купа, разбъркайте го добре със сухата маята, пудрата захар и бурбонската ванилова захар. После добавете топлото мляко и яйцето, и замесете добре сместа на ръка. Покрийте го с чиста кърпа и го оставете на страна за 15 мин, след което го размесете отново върху набрашнена повърхност и оставете да втаса, докато видимо увеличи обема си (около 30-90 мин.)

2

Пълнеж

Смесете млякото с пудрата захар, меда, лимоновата кора и го поставете да заври. След това добавете маковото семе и галетата и разбъркайте добре. Оставете за кратко време да се охлади.

Отделете 1/3 от втасалото тесто. Остатъкът разточете на лист с размери 30x40 cm (дебелина 1,5 см). Намажете листа с пълнежа, навийте на руло и го нарежете на филийки с широчина 2 см. С отделената част от тестото оформете главата, краката и опашката на „агнето". Върху застлана с хартия за печене тава подредете филийките легнали във формата на агне, като добавете краката, главата и опашката. Намажете повърхността с предварително разбитото яйце и оставете оформеното печиво да втаса отново. Поръсете с ванилена захар и печете в предварително загрята фурна на 180°C или на горещ въздух 160°C около 30-40 минути.

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация